Slovan v premiére prehral s Doneckom 2:4, bol neefektívny

06.09.2012 Celý región

Bratislava 6. septembra (TASR) - Rekordný slovenský hokejový majster Slovan Bratislava odštartoval vo štvrtok svoje účinkovanie v prestížnej KHL prehrou 2:4 s Donbassom Doneck. V domácom dueli sa predstavil proti ukrajinskému tímu slovenského trénera Júliusa Šuplera, ktorý sa presadil efektivitou. Naopak Slovan nezískal prvé body napriek hernej prevahe.

Slovan Bratislava - Donbass Doneck 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Góly: 2. Kytnár (Bartovič), 24. Bakoš (Lipiansky) - 17. Beluchin, 40. Tuppurainen, 44. Obšut, 56. Pettersson.
Rozhodcovia: Micheľ, Anisimov - Naumov, Šichanov (všetci Rus.)
vylúčení: 2:5 na 2 min
presilovky: 0:1
oslabenia: 0:0
10.055 divákov (vypredané)

Slovan Bratislava: Hostikka - Tabaček, Sigalet, Švarný, Boumedienne, Štajnoch, Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Dravecký, Kytnár, Bartovič - Kukumberg, Lipiansky, Bakoš - Preisinger, Šťastný, Ölvecký
Donbass Doneck: Ersberg - Wilson, Puistola, Obšut, Podhradský, Bartulis, Pilař, Siľnickij - Kiiskinen, Virtanen, Tuppurainen - Kašpar, Nedorost, Pettersson - Dadonov, Beluchin, Kvitčenko - Solovjev, Varlamov, Šalimov

Úvodné minúty v KHL sa slovenskému nováčikovi vydarili. Hokejisti Slovana začali s chuťou, agresívne, rýchlo vnikali do pásma a veľmi rýchlo, už po 66 sekundách otvoril skóre pohotový Kytnár. Súper sa ešte chvíľu spamätával a keď naznačil svoje možnosti, obraz hry sa paradoxne dostal o úroveň nižšie. Slovanisti vytušili nebezpečenstvo a v snahe nedostať sa pod tlak prestali riešiť priestor na kontry kombináciami. V rozháranej druhej fáze tretiny však mohol na 2:0 v tutovej pozícii zvýšiť Dravecký, na druhej strane doneckí hráči pohrozili iba po dvoch hrúbkach v obrannej tretine bratislavského tímu. Pomohla im hra v presilovke, keď v čase návratu vylúčeného ukážkovo do siete tečoval strelu od modrej Beluchin.

Slovan aj svoj vstup do druhej často ozdobil aktivitou a sviežimi akciami. Lipiansky s Bakošom predviedli v útočnom pásme parádne manévre a na ich konci bola v 24. minúte pohotová gólová dorážka nádherného švihu do hornej žŕdky. Tento Kukumbergov útok bol aj v ďalšom priebehu mimoriadne iniciatívny a celkovo sa Slovanu podarilo dostať sa do miernej hernej a jasnej streleckej prevahy. Po jednom z galapredstavení tretej formácie hral Slovan presilovku, v ktorej sa ale zrodila prvá čistá šanca súpera v druhom dejstve. Následne po zbytočne komplikovaných kreáciách Ölveckého rozhodcovia v kontre súpera rozporuplne vylúčili Sigaleta a hoci sa Slovan skvele bránil, opäť na konci početnej nevýhody inkasoval. Bolo to dve sekundy do skončenia oslabenia a 19 sekúnd pred druhým klaksónom.

Do tretice Slovanu východ z kabín nevyšiel, na začiatku tretej časti bol zápas rozkúskovaný. Pri signalizovanom vylúčení hosťujúci slovenský obranca Obšut od modrej prepálil zhluk tiel a Donbass šiel do vedenia. V ďalších minútach sa oba tímy striedali v akciách, ale hostia sa postupne sústredili na kontrolu situácie a keď zhruba od 50. minúty "prežili" silnú nátlakovú 5-minútovku Slovana, na konci vlastného oslabenia zvýšil na 4:2 pre ukrajinský klub Pettersson. Slovan už nenašiel protizbraň a hoci nezanechal zlý dojem z hry, môže sa poučiť, že v KHL hrá prím efektivita.
 
Lev Praha - Dinamo Riga 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Góly: 37. Bartečko (Klepiš), 51. Surový (Němec) - 17. Karsums (Indrašis).
Rozhodovali: Bulanov, Gofman - Sivov, Šeljanin
Vylúčení: 3:4
Diváci: 6358.
 
Lev Praha: Pöpperle - Němec, Mojžíš, Hunkes, Picard, Oystrick, Sersen - Klepiš, Vrána, Bartečko - Christensen, Novotný, Hossa - Řepík, Szczechura, Surový - Sekáč, Karamnov, T. Rachůnek.
Tréneri: Josef Jandač, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.
Dinamo Riga: Jučers - K. Redlihs, Galvinš, J. Redlihs, Carle, Sotnieks, Rekis - Indrašis, Johnson, Karsums - Giroux, Schremp, Niživijs - Meija, Džerins, Bukarts - Skvorcovs, Bičevskis, Biezais.
Tréneri: Pekka Rautakallio, Artis Abols a Viktors Ignatěvs
 

Vyberte región